Opgetuigd Met Volle Zeilen

 

 


Kamer52 is samen gaan werken met Blueseed en veel andere bedrijven voor een internationaal project:  een broedplaats voor innovatieve bedrijven die in internationale wateren gevestigd is — niet op zo maar een plaats, maar op zo’n 35 kilometer van Silicon Valley in de Verenigde Staten.

Silicon Valley, de zuidelijkste regio van regio San Francisco Bay, is thuis voor veel van ‘s werelds bekendste technologie bedrijven, en ook voor duizenden middelgrote en kleine IT bedrijven en innovatieve startups.

Het probleem komt in innovatieve starters-kringen vaker voor:  het milieu van financiering, steun, en  resources bestaat, maar de kansen liggen elders.  En in de VS, ondanks veel pogingen, is het nog niet gelukt om een visum programma te ontwikkelen die aan de behoeftes van alle partijen voldoet.  Maar voor velen liggen de grootste kansen in Silicon Valley. In Q4 2011 ging 46% van geld geinvesteerd door VC’s naar Silicon Valley.

Jeannine van der Linden, oprichter van Kamer52 in Oosterhout, is zelf Amerikaanse, 8 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd.  “Veel van de belangrijkste bedrijven en initiatieven die onze dagelijkse leven veranderd hebben zijn mede opgestart door immigrant ondernemers, en in de buurt van San Francisco. Ik denk dat de meerderheid zich uiteindelijk in hun eigen land wil en kan vestigen, en voor een volwassen bedrijf zie je inderdaad dat “lokatie, lokatie, lokatie” vervangen wordt met “connectie, connectie, connectie”.  Maar voor een startup moet je nu eenmaal bij de resources zijn en stuur je veel minder je eigen koers. Toch is het zo: Voor design moet je naar Amsterdam; voor mode naar Milaan, voor finance moet je naar Londen of New York. Voor innovatie kom je vroeger of later Silicon Valley tegen.”

Ondernemen Zonder Grenzen

En dus Blueseed, zelf een innovatief bedrijf dat voorstelt een schip op ongeveer 23 kilometer (12 nautische mijlen) van de kust van San Francisco neer te leggen, en daar een startup community op zee te ontwikkelen.  Met toegang tot de nodige resources, maar zonder te hoeven voldoen aan een werk- en verblijfvisum voor de VS.

Wat Heeft dit Alles met Oosterhout, Noord-Brabant te Maken?

Blueseed zelf moet ook wereldwijd de aandacht zien te trekken en zich introduceren.  De naam Blueseed onder de aandacht van de juiste bedrijven komen, en daarom horen ze dan ook graag van incubators, support netwerken, van mensen en organisaties die de omgeving op het schip kunnen verbeteren, logistiek en resources kunnen aanbieden, en met de problemen van startups overweg kunnen.

De samenwerking tussen Kamer52 en Blueseed heeft meerdere doelen, legt Jeannine van der Linden uit: “Velen in de Open Coworking beweging vinden Blueseed een geweldig initiatief, en je ziet meerdere namen ervan terug op de partner-pagina. Open Coworking gaat om gemeenschap, wij zijn er voor elkaar en voor de hardwerkende (en soms samenwerkende) zelfstandigen en startups die open en eerlijk zakendoen, die oog hebben voor hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar die al te vaak te maken krijgen met regels en procedures die — ook met de beste bedoelingen — hun tegenwerken.  Onze leden zijn bezig met de klant of bij de klant, ze leren graag van mede ondernemers, en ze willen een degelijke, stabiele en betrouwbare omgeving.  Blueseed lijkt mij een initiatief dat een steun in de rug kan zijn voor onze doelgroep, en ik ben trots om ermee te mogen samenwerken”.

Sam Bhagwat, CFO van Blueseed: “Nederland is rijk aan hoogopgeleide en kennisrijke ingenieurs en techneuten.  Veel van de founders van innovatieve bedrijven zouden graag van Silicon Valley’s resources gebruik kunnen maken, maar komen visum en andere problemen tegen.  Blueseed kan deze mensen en bedrijven helpen de regio’s te overbruggen. Door te voorzien in een ondersteunings netwerk voor Nederlandse bedrijven, Kamer52 helpt ondernemerschap in Nederland te promoten.  Wij kijken ernaar uit om ermee samen te werken.”

Meer Weten?
Neem een kijkje op de FAQ van Blueseed; of neem contact op met Jeannine van der Linden (Kamer52) of Sam Bhagwat (Blueseed).

______________
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: De oorspronkelijke citaat van Sam Bhagwat volgt:     “The Netherlands produces a lot of highly educated and skilled engineers. Many of those who have founded technology startups would like to take advantage of Silicon Valley’s resources but find it difficult to due to visa and other issues. Blueseed can help bridge the two regions.  By providing a support network for Dutch startups, Kamer52 is helping promote entrepreneurship in the Netherlands. We’re excited to be working with them.”


(EMAIL ADDRESSEN voor nadere informatie)
Jeannine van der Linden Sam Bhagwat
Jeannine@Kamer52.nl sam@blueseed.co
06.112 176 24