Nieuwe Cursus Mindfulness in Kamer52

Mindfulness


We kennen allemaal het gevoel dat de tijd te snel gaat, dat we “geleefd worden”, niet aan onszelf toekomen en dat we overspoeld worden door emoties, gedachten, fysieke sensaties en klachten. Dat we van alles moeten of dat de “dingen” anders zouden moeten gaan dan zij zich aan ons voordoen. Vaak hebben we niet helder wat die “dingen “ zijn. Hierdoor kun je je ongelukkig of ontevreden gaan voelen. Of stress krijgen.

Mindfulness lost deze problemen niet op.

Mindfulness beoefening helpt je wel bij je anders te gaan verhóuden tot deze zaken. Mindfulness helpt je er anders mee om te gaan door er naar te gaan kijken . Juist door toe te laten, te erkennen, te laten bestaan, van wat er is. Het niet ànders te willen dan hoe het is .En daar een accepterende, niet oordelende houding tegenover te leren aannemen.

Ook al  betreft het iets waar je nu net niet op zit te wachten: het is er nu eenmaal.

Om dan, vanuit een aandachtig, opmerkzaam en vriendelijk bewustzijn te besluiten of je op een situatie wilt reageren of besluit die te laten voor wat het is. Het gevolg is dat je meer ruimte gaat ervaren tussen jou en je probleem, je valt er niet meer mee samen. Je hebt er iets over te zeggen, het overkomt je niet meer zo.
Mindfulness is een vorm van aandachttraining en stress reductie. Van “oorsprong” ontwikkeld voor mensen met recidiverende depressies.

Mindfulness blijkt echter ook uitstekend te werken bij gevoelens/periodes van stress, onrust, angst, pijn en bij het weer terugwinnen van persoonlijke ruimte.  Of , zoals de grondlegger van mindfulness , Jon Kabat Zinn, zegt “reclaiming your life”.

Veel mensen ervaren dit als een enorme bevrijding.

In de 8 weken durende cursus maak je kennis met mindfulness door middel van lichaams- ademhaling- en meditatieoefeningen. De oefeningen zijn meteen praktisch toepasbaar in je leven en werk. De oefeningen zijn toegankelijk en je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Voor meer informatie kan je naar de webpagina, http://www.junckerterzijde.nl/ of  contact opnemen met Janine Juncker, info@junckerterzijde.nl Of bel: 06-30.25.49.34.