Nieuwe Cursus Mindfulness begint 28 februari

In Kamer52, op acht dinsdagavonden van 19:30 tot 22:00 uur, geeft Junckerterzijde haar training Mindfulness in Kamer52.

Het houden van balans is ons allemaal aangeraden,  – bij jezelf en bij je medewerkers, geestelijk en lichamelijk. En preventief! Nog een van de zoveel dingen waar je aandacht aan moet besteden, een mooie streven is het zeker maar hoe pak je het aan?  Wie heeft een preventief plan van aanpak voor zijn eigen welzijn/gezondheid? Het merendeel gaat “iets” doen als het gevoel sterk wordt dat je altijd met iets anders bezig moet zijn, dat er niet genoeg tijd in een dag is, dat acties voorbereiden, plannen maken, doelen stellen, resultaten evalueren toch niet de gewenste resultaat oplevert.  Je hebt dan het gevoel dat er “iets” is, maar wat?.
CC license Dr. James Hawkins http://www.goodmedicine.org.uk/stressedtozest/2008/04/savouring-mindfulness-flow-positive-emotions
Bijvoorbeeld: verzet tegen wat er is. Je wilt dat je situatie anders is dan- ie is. Aandacht voor iets prettigs kunnen we lang volhouden maar zodra zich problemen aandienen willen we daar het liefst zo snel mogelijk vanaf, we willen het niet voelen.

Of het patroon van vluchten ( vermijden) we doen net of iets er niet is of richten ons met verve op iets anders; veel werken, winkelen of roken  bijvoorbeeld.

Mindfulness heeft geen kant en klaar plan om alle problemen op te lossen.  Want de kracht om het op te lossen ligt bij jou binnen.  MEt mindfulness leer je met aandacht op te merken wat er zich hier en nu aan je voordoet, in je lichaam,  je gedachten of emoties, zonder daar een oordeel over te vellen, zonder meteen te gaan veranderen wat er is — je hoeft er niks mee te doen, er zélfs niets van te vinden.  Je geeft er alleen vriendelijke aandacht aan.  En dat is vaak genoeg.

Mindfulness leert je je impulsen/gedachten /emoties etc. wel op te merken maar er niet meer automatisch en half bewust op te reageren. Automatische reacties heeft iedereen, we vallen er zo mee samen dat we ze niet direct opmerken. Het worden patronen in ons leven die ons beletten het leven te leven zoals het zich aan ons voordoet.

Mindfulness gaat uit van de gedachte dat je kunt kijken naar wat er zich aandient, ook al zitten we er nu niet direct op te wachten, het is er nu eenmaal dus erkennen we het met onze aandacht . Dit erkennen en loslaten  betekent dat je een breder perspectief krijgt van waaruit je kunt gaan reageren en dat je kunt besluiten óf je gaat reageren.

Er wordt gewerkt met meditatie en ademhaling- en yoga oefeningen . Het is de bedoeling dat de deelnemers thuis elke dag “huiswerk” doen met behulp van een oefen c.d en een werkboek.

Junckerterzijden is een Oosterhoutse bureau dat trainingen en workshops aanbiedt op het gebied van communicatie door middel van drama en mindfulness. Deze trainingen en workshops zijn geschikt voor instellingen, bedrijven en individuelen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van communicatie spelenderwijs en oefeningen in interactie.

De benadering van JunckerTERZIJDE gaat uit van de intrinsieke behoefte van mensen om zich te ontwikkelen, zowel in “goede” als in “ slechte” tijden. Er is altijd beweging in een mens, ook ongezien, en het werk gaat vanuit de idee dat hetgeen dat je zelf doorleeft in hart, hoofd, lijf en ziel, langer beklijfd en dus duurzaam is. Leren op deze manier, verhoogt het rendement van de trainingen.

ER zijn er nog vier plaatsen open. Kosten van de cursus bedragen €325 inclusief materiaal ( werkboek/c.d.) en 19% btw.  Voor meer informatie kan je naar de webpagina, http://www.junckerterzijde.nl/ of contact opnemen met Janine Juncker, info@junckerterzijde.nl Of bel: 06-30.25.49.34.