Najaars-expositie Tessa de Jong

Zondag  11 november 2012 van 11:00 tot 18:00 worden de werken van Tessa De jong van Chaotic Blackbook geëxposeerd in Kamer 52, aan de Zandheuvel 52b te Oosterhout.

 

Tessa de Jong maakt illustratieve collages van uiteenlopende materialen. Gedreven maakt zij elke dag kleurrijke visuele essays, geïnspireerd door haar dagelijkse leven. Ze zet haar emoties heel onbevangen en direct op papier. Wie wat langer de tijd neemt om naar Tessa’s werk te kijken, zal steeds weer nieuwe details ontdekken.

 

Veel voorkomende onderwerpen in de werken van Tessa de Jong zijn: verdriet, de nacht, slapen, wakker zijn en dromen, de liefde, worstelen met verschillende gevoelens: kortom allerlei dagelijkse zaken waar iedereen zich wel in kan herkennen.  Maar ook luchtigere zaken zoals kinderliedjes, sprookjes en (al dan niet door elkaar gehusselde) spreekwoorden komen veel voor op de werken.

 

Ooit  begon Tessa  in dagboekvorm: de “Chaotic  Blackbooks”, maar door de vele positieve reacties, raakte Tessa geïnspireerd om steeds vaker “buiten haar boekje” te werken. Zowel de dagboeken als de ingelijste collages kunnen tijdens de najaars-expositie worden bekeken.