Mindfulness

Foto credit: Creative Commons: http://www.flickr.com/photos/twentysevenphotos/

Foto credit: Creative Commons, Chintermeyer

 

Je kent het misschien wel: het gevoel dat de tijd te snel gaat, alsof het leven aan je voorbij gaat, dat je niet aan jezelf toekomt en dat je geleefd wordt. Emoties overspoelen je , je hebt veel ( pieker-) gedachten, je analyseert en analyseert nog eens , maar je komt niet tot een oplossing. En op fysiek voel je je niet optimaal, moe, klachten… Er “moet “van alles en het loopt niet zoals je wilt dat het loopt.

Het leven overkomt je.

Hierdoor kun je je ongelukkig gaan voelen en ontevreden. Je ervaart stress.

Mindfulness zou kunnen helpen. Mindfulness is namelijk een vorm van aandacht training en stress reductie. Van oorsprong ontwikkeld voor mensen met depressie, maar mindfulness blijkt ook uitstekend te werken bij gevoelens/periodes van veel piekeren, stress, onrust, angst en pijn en voor het weer “terug winnen“ van persoonlijke ruimte, het gevoel terug krijgen dat je regie voert over je eigen leven.

Veel mensen ervaren dit als een enorme bevrijding.

Mindfulness lost je problemen niet op. Het leven verrast je immers steeds met iets nieuws, onverwacht, prettig en ook onprettig. Mindfulness helpt je wel bij je anders te gaan verhóuden tot deze zaken. Door aandachtig en opmerkzaam te gaan kijken naar wat zich aan je voordoet. Het toe te laten, te erkennen met je aandacht en het te laten bestaan , niet anders dan dat het is. En om daar een accepterende , niet oordelende houding tegenover te leren aannemen. Ook al betreft het iets waar je nu net niet op zit te wachten, maar het dient zich nu eenmaal aan in je leven dus kun je er beter (mindful) mee leren omgaan. En als je dat leert kun je vanuit een aandachtig en opmerkzaam, vriendelijk bewustzijn besluiten of je op een situatie reageert of besluit die te laten voor wat het is.   Je word je bewust van je oude, automatische reactiepatronen en leert nieuwe mogelijkheden zien. Je kunt ruimte gaan ervaren tussen jou en je probleem, je valt er niet meer zo mee samen. Je kunt er invloed op uitoefenen, het overkomt je niet meer zo.

Mindfulness is een heel praktische training waarin je aan het werk gaat met meditatie- en ademhalingsoefeningen, eenvoudige bewegings- en yoga oefeningen. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of yoga (of stress)  om te kunnen deelnemen. De oefening zijn meteen toepasbaar in je dagelijks leven.

De training start vanaf 18 september op dinsdagavond van 19:30-22:00 uur in Kamer 52 , Zandheuvel 52 b te Oosterhout  en omvat 8, wekelijkse, bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast ga je thuis aan het werk met de oefeningen uit het werkboek  en van de c.d. die bij de cursus horen. De prijs voor 8 weken is € 325,- inclusief werkboek en c.d.  en 19% btw.

Voor meer informatie:

Kijk op: www.junckerterzijde.nl

Mail naar : info@junckerterzijde.nl

of Bel :        06-30.25.49.34