Mindfulness in Oosterhout

Boom gezet? Kalkoen gebraden?  Boodschappen gedaan? Je eenzame mede mens extra aandacht gegeven?

Drukke maand: December !

Misschien heb je tijd om ook eens stil te staan bij degene die het dichtste bij je staat en waar je dagelijks mee te maken hebt, namelijk: jezelf.

Hoe is het nu met jou?

Een goed voornemen voor 2012 en voor de rest van je leven : leven met aandacht!

Beetje druk? Aandacht werkt!

Als je gedachten en je dagen  met je aan de haal gaan en je voelt je moe of moedeloos, je wilt dat de dingen anders gaan dan ze gaan,  je hoofd loopt over van      indrukken en je lijf is ergens anders? Kortom: je hebt het idee dat je achter jezelf aanloopt?

Dan is het tijd om te stoppen. Tijd om te gaan luisteren, kijken, zitten en adem te halen. Mindfulness helpt je terug te keren bij jezelf op dit moment. Met vriendelijke,  onverdeelde aandacht in het hier en nu en zonder oordeel zijn.

Mindfulness biedt mogelijkheden om je innerlijke ruimte te gaan ervaren, waardoor je vrijheden in het maken van keuzes en inzicht in de wijze waarop je dat doet,  worden vergroot.

Door middel van lichaamsgerichte-, ademhalings- en meditatie oefeningen leer je actief en vriendelijk je gedachten , gevoelens en zintuigelijke waarneming te  observeren, zonder er een oordeel over te vellen.

Wat er is te erkennen , accepteren of los te laten. Het gevolg daarvan is dat je minder overspoelt raakt door je emoties en gedachten.

Januari 2012 start een nieuwe cursus mindfulness, op de dinsdagavond en donderdagochtend, acht weken, gedurende 2,5 uur per week.

Voor meer informatie: 06 30254934 of mail naar info@junckerterzijde.nl