Kunstroute in Kamer52

Op 28 en 29 april 2012 is er voor de eerste keer in Oosterhout en de kerkdorpen een kunstroute, waarbij beeldend kunstenaars de mogelijkheid krijgen hun werk te laten zien, zonder onderscheid te maken in opleiding, leeftijd of discipline.

Cultuurfabriek Oosterhout organiseert de Kunstroute 2012, waarbij samenwerking met het bedrijfsleven en culturele organisaties op allerlei gebied kenmerkend is; 35 locaties hebben verschillende kunstenaren van in en rond Oosterhout verwelkomd om hun werk te laten zien en beleven aan het publiek.  Het is de bedoeling dat er synergie ontstaat tussen de diverse disciplines van kunstenaars, maar ook het bedrijfsleven en culturele instellingen.

Kamer52 doet hier enthousiast aan mee en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen naar het werk van de kunstenaars die hier hun werk zullen tentoonstellen. Graag stellen wij ze hieronder aan u voor:


In de Voorruimte:

Tessa de Jong maakt illustratieve kunstwerkjes waarbij op een collage-achtige manier gebruik gemaakt wordt van veel verschillende materialen. Er wordt veel gewerkt in boekjes, de Art Journals, ook wel de Chaotic Blackbooks genoemd.


De naïeve meisjes uit de Blackbooks bekijken de wereld om zich heen op hun eigen(wijze) manier. Ietwat chagrijnig bedenken ze de meest vreemde teksten in verschillende talen. Veel voorkomende onderwerpen: verdriet, de nacht, slapen, wakker zijn en dromen, de liefde, worstelen met verschillende gevoelens: kortom allerlei dagelijkse zaken waar iedereen zich wel in kan herkennen.

Hiernaast gebruikt Tessa de Jong ook luchtigere zaken zoals kinderliedjes, sprookjes en (al dan niet door elkaar gehusselde) spreekwoorden.

Chaotic Blackbook heeft sinds kort haar eigen webwinkel opgezet, waarin T shirts en andere leuke Chaotic Black Book artikelen kunnen worden besteld::http://1801.onetoshop.nl/

In de Tussenruimte:

Monique Koppenaal schildert grotendeels met haar handen abstracte schilderijen, ingetogen doeken worden afgewisseld met kleurrijke exemplaren.

Ze maakt gebruik van verschillende kleuren en materialen om het doek structuur en body te geven. Haar schilderijen beelden hierdoor nu extra veel beweging uit, dat kenmerkend is voor haar werk.

De schilderijen van Monique zijn een afspiegeling van de wereld om ons heen, met al zijn veelzijdigheid aan kleuren en vormen. Omdat zij beschikt over een erg creatieve geest, stroomt zij vaak over met ideeën voor een kunstwerk. De sfeer die wij om ons heen voelen en de beelden die wij mee te maken krijgen zet zij om in haar kunstwerk door haar gedachten en impressies los te laten, zodat alle impulsen zich vermengen. Monique’s uniek geest en handen zijn het werktuig om met acrylverf, olieverf, krijt, zand en/of andere materialen het beeld vorm te geven.


Bij Monique bestaat ook de mogelijkheid een schilderij in opdracht te laten maken. Monique’s webpagina laat veel van haar werken en werkwijze zien en is zeker een bezoek waard: www.moniquekoppenaal.nl

In de Achterrruimte:

De rode draad van de kunstwerken van Marlies Heere is fijnschilderen en fijntekenen.

Zo ademen haar olieverf geschilderde stillevens een sfeer uit van een ver mystiek verleden. U waant zich zo in de zeventiende eeuw.

De potloodtekeningen van Marlies Heere geven daarentegen een verfijning en bezieling van de natuur weer.  Speciaal voor de Kunstroute heeft Marlies ook pentekeningen met humor gemaakt, die voor het eerst tijdens de Kunstroute tentoongesteld zullen worden.

De webpagina van Marlies is hier te vinden: http://marlies-heere.magix.net/website/#Homepage

Ook kunt u in de Achterruimte een heerlijk bakje vers gemalen koffie of verse thee nuttigen bij franjes. franjes heeft zich sinds januari dit jaar in het weekend gevestigd in de achterruimte en houdt zich bezig met creatieve workshops en heerlijke high tea’s in een warme, huiselijke sfeer.

Speciaal voor de kunstroute bakt franjes de heerlijkste cupcakes, muffins en gebakjes en schenkt zij heerlijke vers gemalen koffie en verse thee van het Kaldi merk in de meest bijzondere smaken.


Kom kijken want kunst zien is kunst geloven!
U bent van harte welkom aan de Zandheuvel 52 op 28 en 29 april van 11.00 tot 17.00 uur.