Kamer52 verwelkomt Junckerterzijde

Cursus Mindfulness begint 10 januari

Kamer52 verwelkomt met trots Juckerterzijde,een Oosterhoutse bureau dat trainingen en workshops aanbiedt op het gebied van communicatie door middel van drama en mindfulness. Deze trainingen en workshops zijn geschikt voor instellingen, bedrijven en individuelen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van communicatie spelenderwijs en oefeningen in interactie.

De benadering van JunckerTERZIJDE sllat helemaal aan bij de aanpak bij Kamer52:  het gaat uit van een intrinsieke behoefte van mensen om zich te ontwikkelen, zowel in “goede” als in “ slechte” tijden. Er is altijd beweging in een mens, ook ongezien, en het werk gaat vanuit de idee dat hetgeen dat je zelf doorleeft in hart, hoofd, lijf en ziel, langer beklijfd en dus duurzaam is. Leren op deze manier, verhoogt het rendement van de trainingen.

Vanaf 10 januari, op acht dinsdagavonden van 19:30 tot 22:00 uur, geeft Junckerterzijde haar eerste training Mindfullness in Kamer 52.

Hoezo, Mindfullness?

Mindfullness betekent met aandacht opmerken wat er zich hier en nu aan je voordoet, in je lichaam,  je gedachten of emoties, zonder oordeel over te vellen, zonder te willen veranderen wat er is — je hoeft er niks mee te doen, er zélfs niets van te vinden.  Je geeft er alleen vriendelijke aandacht aan.  Mindfulness is  ontwikkelt  voor mensen met angst, depressie, onrust , pijn of burn out klachten.

Hoe kan mindfulness, ofwel het aandachtiger worden of opmerkzaam zijn, je helpen bij onrust, angst , depressie, pijn of burn out?

Mindfulness leert je je impulsen/gedachten /emoties etc. wel op te merken maar er niet meer automatisch op te reageren. Automatische reacties heeft iedereen , we vallen er zo mee samen dat we ze niet direct opmerken. Het worden patronen in ons leven die ons beletten het leven te leven zoals het zich aan ons voordoet.

Bijvoorbeeld: verzet tegen wat er is. Je wilt dat je situatie anders is dan- ie is. Aandacht voor iets prettigs kunnen we lang volhouden maar zodra zich problemen aandienen willen we daar het liefst zo snel mogelijk vanaf, we willen het niet voelen.

Of het patroon van vluchten ( vermijden) we doen net of iets er niet is of richten ons met verve op iets anders; veel werken, winkelen of roken bijvoorbeeld.

Mindfulness gaat uit van de gedachte dat je kunt kijken naar wat er zich aandient, ook al zitten we er nu niet direct op te wachten, het is er nu eenmaal dus erkennen we het met onze aandacht . Dit erkennen en loslaten betekent dat je een breder perspectief krijgt van waaruit je kunt gaan reageren en dat je kunt besluiten óf je gaat reageren.

Dit ervaren veel mensen als een enorme vrijheid: Het leven wordt weer “van hen”.

Er wordt gewerkt met meditatie en ademhaling- en yoga oefeningen . Het is de bedoeling dat de deelnemers thuis elke dag “huiswerk” doen met behulp van een oefen c.d en een werkboek.

Kosten van de cursus bedragen €325 inclusief materiaal ( werkboek/c.d.) en 19% btw.

Voor meer informatie kan je naar de webpagina, of contact opnemen met Janine Juncker, via email info@junckerterzijde.nl.  Of bel: 06-30.25.49.34.