Kamer52 Kent Het Geheim

Eergisteren was het zover: de week van de amateurkunst is begonnen in Oosterhout. Van 14 mei tot en met 21 mei is er een vol programma, hier te downloaden.

De week van de amateurkunst is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is en voor iedereen die hiervan wil genieten. Kamer52 doet er ook aan mee, want Kamer52 heeft haar ruimte aangeboden aan Brabantse Geheimen, onderdeel van Stichting Worstenbrood en in het bijzonder aan 1963.

1963? Ja, het is zo, overdag anno 2011 komen professionals binnen bij Kamer52 om samen te werken, of in de privé ruimte cliënten te ontvangen, of in groepen te vergaderen, of in alle rust boeken te schrijven of vertalen. Maar ‘s avonds heeft Kamer52 mogen verwelkomen….de dames van 1963.  Onder de leiding van Michel Westerman kwamen ze iedere week trouw naar Kamer52 om te repeteren, om zich te ontwikkelen, om het leven in hun deel van Het Geheim van Den Hout in te blazen.

In “Het Geheim van Den Hout – Houtse Lijnen”, gepresenteerd door Brabantse Geheimen, neemt de familie Vermeer ons mee op reis door Den Hout, rechtstreeks naar haar verleden. Een reis waarin het publiek onderweg ook een rol gaat spelen, en waarin er Bourgondische gezelligheid en culinaire geneugten aangeboden worden.

De tocht volgt de familie Vermeer van generatie op generatie, met regelmatig een conflict met hun tegenstander, de familie Verschuren. Een sterk verhaal dat ons leidt van 1812 tot…jawel, 1963.

Dus hier de eerste van de dames van 1963 aan het woord:

Lianne Soffers (alias Rita): Hallo medespeelsters van 1963 en andere geinteresseerden.Ik vond het erg leuk om aan deze productie mee te werken. Leuke meiden in 1963. Hulde ook aan Michel, die de kakelkippen van 1963 onder zijn hoede had en vorm moest gaan geven aan het stuk wat hem, met zijn geduld, volgens mij prima gelukt is. Denk dat hij soms het een en ander te verduren had met deze kakelende meiden die allemaal hun inbreng hadden maar ook de ruimte kregen om dat te doen. Voor zaterdag: hals und beinbruch!