Kaais Zomercarnaval breekt los

Over enkele dagen barst het weer los, de Kaais Zomercarnaval.  En het komt voor ons gemak langs de deur van Kamer52 op zaterdag 3 en zondag 4 september 2011.

Wij beginnen zaterdagavond met een Tropische Culturele markt.  Om 19:00 uur gaat’ie open en kan je tot hartelust rondsnuffelen voor alles wat je nodig hebt om a caribische ervaring te meemaken.  Tussen de leuke kettingen en armbanden moeten de dames een paar comfortabel dansschoenen zien te vinden, want om 19.45 uur begint de opening op de Heuvel en om 20.00 uur stapt de eerste artiest op het Grand Podium.

Optredens zijn door La Fiësta, hier een voorproefje van de breed repertoire van deze feestelijke allround band: Salsa, Merengue, Bachata, Soca, Reggae, Danceclassics en Ballads. Verder treden op: Willem Barth, Django Wagner, Spotschool Arendse met een Zumba/Salsa workshop, en Braziliaanse danseressen zullen niet ontbreken. Gastheer Rogier van Oosterhout presenteert de avond.  ALs je nog geen zin hebt, ga dan terug en op de links klikken, hoor.

Zaterdagavond sluit om 24.00 uur, vindt geheel plaats op de Heuvel en is gratis toegankelijk. Radio ROZO neemt ter plaatse de hele avond op en wordt live via internet wereldwijd uitgezonden.

Op zondag 4 september nemen wij gewoon de gehele stad over en de Brabantse plaats Oosterhout gaat geheel in het teken van het Caribische Carnaval staan. Met als hoogtepunt de Parade.

Op de Heuvel beginnen zondag de activiteiten om 12.00 uur met nog een kans om op Tropische Culturele markt rond te snuffelen (Heuvel-Slotlaan), kinderattracties en DJ Cliff.

Na de opening op de Heuvel begint om 13.15 uur een groot muziek spektakel. Om 13.30 uur arriveert de Queen, om vervolgens 13.45 uur het lint door te knippen. Dan zal vanaf de Heuvel de Reclame optocht starten met direct daarna de Parade met zijn pracht en praal.

Daarnaast vinden diverse optredens plaats op de Heuvel door o.a. Sambabands, Brassbands, Arendse Zumba/Salsa workshop, en de band Porque No. Deze laatstgenoemde band is een bekend opzwepend salsa bachata band, onder leiding van Mike Molina. Porque No heeft veel optredens in Nederland en België en brengt iedereen in de juiste stemming met de mooie klanken.

En met spetterende optredens, alle muzikanten en leadzangers hebben al hun sporen verdiend in de salsa wereld. De route van de Parade vindt dit jaar plaats over: de Heuvel, Arendstraat, Keiweg, Schapendries, Kloosterstraat, Zandheuvel, Sint Vincentiusstraat, Leijsenhoek, Mathildastraat, Keiweg, Arendstraat en de Heuvel. Zowel de start en Finish is op de Heuvel.

Op het Schapendriesplein wordt op zondag een bareiland geplaatst, een podiumwagen en een springkussen. De activiteiten op dit plein vinden plaats van 13.00 – 19.00 uur met diverse optredens door bands.

Er is ook weer een loterij met grote prijzen, zoals 2 fietsen en 2 reischeques, e.a. leuke prijzen. Attracties zijn gratis voor de kinderen, zo ook het evenement op beide dagen gratis toegankelijk is.Voor rolstoelgebruikers wordt op de Heuvel op beide dagen een plaats gereserveerd. Toiletten, EHBO zijn op de Heuvel aanwezig.

Nou, dan, tot het weekend in Oosterhout, wij zien jullie wel verschijnen.