Flexwerken Bedrijven

Voor bedrijven

Flexwerken is voor veel organisaties en bedrijven de nieuwe manier van werken. Flexwerken heeft over het algemeen veel consequenties voor de manier van werken van medewerkers. Digitalisering van informatie en documentatie, wisselende werkplekken, nieuwe vormen van bereikbaarheid, communicatie en samenwerken. Wij zorgen voor de omgeving waarin dat kan gebeuren.

De mogelijkheid om buiten de normale kantoorplek te kunnen werken, heeft een positief effect op relaties en de gezondheid. Ongeveer een kwart van de flexwerkers zegt dat de relatie met partner en kinderen is verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van Achmea. De indruk dat een flexwerker meer tijd kan besteden aan sociale contacten, blijkt te kloppen. Flexwerkers melden dat ze inderdaad meer tijd doorbrengen met partner, kinderen en vrienden.

Flexwerken heeft een positief effect op relaties en er is meer tijd voor ontspanning. 62 procent van de ondervraagden geeft aan dat flexibel werken gepaard gaat met minder stress.  55 procent van de ondervraagden zegt het niet eens te zijn met de stelling dat flexibele werkers zich vaker ziek melden. Behalve dat flexwerkers relaxter zijn, zijn ze dus ook minder ziek.

Coworking ofwel cowerken, is een unieke manier van vormgeven aan het begrip flexplek of werkplek. Coworking is voor jouw bedrijf een geheel nieuwe manier van beschikbaar kantoorpotentieel efficiënt indelen en het scheppen van de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij zijn veelal het uitvoeren van een grote verbouwing, of het betrekken van een moderner kantoorpand en het aanpassen van de ICT onontkoombaar. Maar het bouwen of herbouwen van een multifunctioneel kantoor dat door de aanwezige werknemers op eigen wijze benut kan worden is niet nodig.

Kamer52 biedt al ruimte die van huis uit geschikt is voor deze nieuwe manier van werken. Het FlexKantoor. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.