De Vriendenkring, Draken, en een Tip Voor een Familieuitje

De kracht van je vriendenkring vind je niet in je vrienden.  Vreemd is dat, maar wel waar.  De kracht van je vriendenkring vind je eigenlijk in de tweede kring van je vrienden, dat wil zeggen, in de vrienden van je vrienden.  En van onze vriend Louis Priem, bekend van Brabantse Geheimen en Stichting Worstenbrood, krijgen wij het verhaal van een draak aangeraden.

Bij Kamer52 raaden wij wij toneel en culturele evenementen aan die bij ons gemeenschap horen: lokaal en interactief, initiatieven die door de kracht van passie en samenwerking te benutten leveren een prestatie van niveau. Door het gebruik van eenvoudige theatrale middelen laten de producties van het Meemaaktheater de kracht van het verhaal en van hun passie zien, naar volle genot van het publiek.

Om 15:00 uur op zondag 29 januari, in PodiumBloos op de Speelhuislaan 153 te Breda, brengt het Meemaaktheater ons het verhaal van Donder de Draak. Hierin ontmoeten mensenkinderen  en  draken elkaar onder sprookjesachtige omstandigheden. Krachtig spel  wordt gecombineerd met vertelling , en regelmatig maken de kinderen onderdeel uit van de voorstelling. Poppen in de vorm van draken, en beeldende materialen zoals kasteelmuren versterken deze unieke beleving.

“Donder de Draak”

Hoog in de bergen groeit de jonge draak Donder op. Zijn vader wil dat hij een stoere sterke draak en zoals het de traditie bij de draken betaamt maar hij daarvoor eerst een mens verslaan, en dat gebeurd níet door te schaken of te voetballen…

Ondertussen in het land van de mensen maken we kennis met Leopold, een onhandige tuinman die tot over z’n oren verliefd is op de prinses. Haar vader, de koning, wil niets met hem te maken hebben. Echter, als hij een draak verslaat, dan mag hij de hand van de prinses vragen. En dus leert Donder als de beste vuurspuwen en Leopold leert voor de zekerheid zwaardvechten, zodat ze klaar zijn voor het gevecht dat komen gaat. Maar als dan de dag komt dat ze de strijd

Spel: Sjaak Hartog en Jannos Groffen

De voorstelling “Donder de Draak” is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar

zondag 29 januari, PodiumBloos, speelhuislaan 153 Breda

aanvang 15.00 uur, entree € 5,00